Wachten op Woensdag – Nicci French ***

Zelden heb ik zo graag gewild dat een boek goed was; de twee vorige ‘Frieda Klein’ boeken waren intrigerend door de somberte in sfeer met een mooi plot en de auteurs zijn meer dan aimabel.

Wachten op Woensdag begint met de moord op een vrouw, die, naar het schijnt, alles heeft: een fijn huwelijk, drie slimme kinderen, een mooi huis in een goede buurt en als kersje op de appelmoes, ook een volmaakt karakter. Frieda Klein zelf is herstellende van de aanslag die ze ternauwernood heeft overleefd. Ze is niet meer in dienst van de politie, maar wordt door toeval toch betrokken bij deze zaak,  tot groot ongenoegen van Hal Bradshaw, die hierdoor zo getergd is dat hij een persoonlijk aanval inzet op haar. Deze aanval heeft onvermoede gevolgen voor Frieda.

Waar de vorige twee boeken uitblonken in verschillende verhalen die op mooie wijze in elkaar gevlochten raakten, was dit boek te loszanderig. De twee moordonderzoeken staan volledig los van elkaar, je kunt je zelfs afvragen waarom het tweede plot er in zat. Was één moordzaak niet voldoende om Frieda’s downfall aan op te hangen?

Downfall ja, want Frieda krijgt het voor haar kiezen in dit boek: de moordzaken en de consequenties daarvan in haar leven, Hal Bradshaw, de dreiging van Dean Reeves, maar ook het overschrijden van haar grenzen door bijna iedereen om haar heen. Frieda is haar kracht kwijt en haar manier van reageren is vooral níet reageren.

Verder komen er zoveel personages in het boek voor, dat niet meer goed te volgen is wie wie is. Ook worden verhaallijnen gestart die nergens heen gaan en daardoor blijven bungelen. Waarom is Olivia alcoholistisch? Wat is er met Jack aan de hand? En met Rueben?

Wachten op Woensdag

Wat dus mist is een duidelijke lijn in het verhaal. Er volgen nog 5 boeken in de Frieda Klein reeks, misschien was dit een tussenboek, waarin aanzetten worden gegeven voor het volgende deel, dat volgend jaar juni uit komt.
Omdat het personage Frieda wel verder uitgediept wordt in dit boek – haar achtergrond wordt langzaam duidelijker, als een foto die ontwikkeld wordt-  zal ik het volgende deel zeker lezen. Haar innerlijke strijd is en blijft interessant genoeg. Nu het verhaal er om heen nog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s